Segélyhívások

107

105

104

 

112

MI A TEENDŐ SÚLYOS IPARI BALESET ESETÉN?

Jelenlegi hely

Címlap » Naptár

Activities calendar

05 február 2015

Sportcsarnok helyett tornaterem lesz Ősiben

Amíg néhány évvel ezelőtt adósságrendezési eljárás alatt állt Ősi önkormányzata, addig most a kiszámítható munkának, no meg a kormány 200 millió forintos támogatásának köszönhetően új lehetőségek nyílnak a település előtt.

– A kilencvenes évek elején az oktatási központ részeként épült a sportcsarnok az iskola udvarán, ám forráshiány miatt a beruházás megrekedt. Később készült ugyan a vázszerkezet, amelyre tető is került, ám a gyakorlatban több mint két évtizede csak egy fedett, betonos kézilabdapályája van a településnek. Korábban iskolaigazgatóként, majd polgármesterként is sokat küzdöttem azért, hogy valamilyen módon be tudjuk fejezni a csarnokot, ám sajnos nem jártam sikerrel. Egy időben a hatóság veszélyessé is nyilvánította az épületet, amelyet 2011 tavaszán fedett sportudvarrá minősítve sikerült újra megnyitnunk. Jól látható, hogy nagy szükség lenne egy tornacsarnokra Ősiben, hogy legalább az itt tanuló gyermekek testnevelésóráit meg tudjuk tartani – mondja Kotzó László polgármester, utalva arra, hogy a téli időszakban, amikor nem használható a fedett, ám fűtetlen csarnok, a diákoknak a folyosón kénytelenek testnevelésórát vezényelni a tanárok.

Az első látványterv a tervezett ősi sportlétesítményről. Elöl az új tornaterem, mögötte a jelenlegi félkész csarnok, a háttérben az általános iskola (Látványterv: Ősi önkormányzat)

2024. április 20. Konrád, Tivadar napja van

e-Papír

Naptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
 
February 2015