Segélyhívások

107

105

104

 

112

MI A TEENDŐ SÚLYOS IPARI BALESET ESETÉN?

Jelenlegi hely

Címlap

"Ősiért!" Közhasznú Egyesület

Nyomtatóbarát változatEmail

„Ősiért!” Közhasznú Egyesület

Az „Ősiért!” Közhasznú Egyesület 2007-ben alakult, egy lelkes kis csapattal, akik úgy gondolták, szeretnének tenni községünk szebbé, jobbá tételében.

Már alakuló ülésünkön megfogalmazódott, hogy legfontosabb feladatunknak a kultúrát és a hagyományőrzést tartjuk. Ez alapján Alapszabályunkban is az egyesület célja és feladatai közé soroltuk:

  • A kulturális tevékenység, kulturális örökség megőrzését – melyben előtérbe helyeztük községünk történetét, hagyományait bemutató kiadvány megjelentetését, igényes szórakoztató és ismeretterjesztő programok szervezését, kiállítások szervezését, diákpályázatok meghirdetését.
  • A természet-, állat- és környezetvédelmet – melyben szeretnénk felhívni a figyelmet a környezetünkben élő védett állatok védelmére, környezetük megóvására – elsősorban a községünkben nagy számmal letelepedő fehér gólyákra – rendezvényekkel, összejövetelekkel, kirándulásokkal.
  • Gyermek- és ifjúságvédelmet, érdekképviseletet – mely keretén belül olyan ifjúsági tevékenységeket szeretnénk szervezni, mely segíti a fiatalok egészséges életszemléletének kialakulását, helyes társadalmi magatartását és európai beilleszkedését.
  • Az egészségmegőrzést, betegségmegelőzést, rehabilitációt – mely keretén belül felvilágosító előadások szervezését, az egészségügyi gondokkal küzdő állampolgárok problémáinak megismertetését szeretnénk megvalósítani.

 

 

Egyesületünk – megalakulása óta – minden évben megrendezi a Gazda Fogathajtó Vetélkedőt. A vetélkedő – községünk és a környező települések lakosainak nagy megelégedésére – mind nagyobb látogatói létszámmal kerül megrendezésre. A vetélkedőre látogatók megismerkedhetnek különböző típusú fogatokkal, lovakkal, a lótartás szabályaival, ezzel a gyönyörű, régmúltra visszatekintő sporttal.

 

Az „Ősiért!” Közhasznú Egyesület szorosan együttműködik a községben működő civil szervezetekkel, az Önkormányzattal és az Oktatási Központtal. Így együtt – és egyesületünk önállóan is – különböző játszóházakat, vetélkedőket szervez a község gyermekei és felnőttei részére.

 

A 2010-es évben indítottuk útjára az „Egy nap Magyarországért – Trianon gyógyítása” elnevezésű interaktív emlékműsort, az „Aki bújt, aki nem…” Ősi Játék- és Sportfesztivált és az Ősi Advent elnevezésű programsorozatunkat. Ezen rendezvények hagyományteremtő céllal kerültek megrendezésre, és egyesületünk a jövőben is meg kívánja valósítani őket.

 

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a pályázati lehetőségeket. Jelenleg folyamatban lévő pályázataink:

 

Más településen működő civil szervezetekkel is szoros kapcsolatokat alakítottunk ki, ezáltal folyamatos meghívásokat kapunk más egyesületek által szervezett programokra, ahol lehetőségünk van bemutatni az „Ősiért!” Közhasznú Egyesület munkáját.

 

 

 

Az „Ősiért!” Közhasznú Egyesület alapító tagjai:

 

 

Andrási Attila

Andrási Attiláné

Kenéz Józsefné

Kertész F. Sándor

Kertész Zoltán

Lőkös Kálmánné

Siliga István

Siliga Istvánné

Sütőné Wolf Zita

Szalai Attila

Tomborné Sipos Edina

Tóth Ferencné

Winterné Holler Mónika

 

 

Egyesületünk tisztségviselői 2011. évben:

 

Sütőné Wolf Zita elnök

Winterné Holler Mónika elnök-helyettes

Andrási Attiláné titkár

 

 

Egyesületünk 2011. évi tagjai:

 

 

Acsai Veronika

Andrási Attila

Andrási Attiláné

Androvics Éva

Bardon László

Böröczky Péter

Horváth Zoltán

Kenéz József

Kenéz Józsefné

Kertész F. Sándor

Lósitsné Kenéz Csilla

Lósits Sándor

Lőkös Kálmánné

Práger Imréné

Pilka Tamás

Siliga István

Siliga Istvánné

Sütőné Wolf Zita

Winterné Holler Mónika

 

2010 évi Közhasznúsági jelentés

 

Egyesületünk célja a továbbiakban is, hogy a község lakosainak – mind a gyermekeknek, mind pedig a felnőtteknek – igényes, a hagyományokat előtérbe helyező programokat szervezzünk. Programjainkkal és tevékenységünkkel szeretnénk nemcsak a településünkön élőket, hanem a közeli falvakban, városokban élő embereket is közelebb hozni egymáshoz.

CsatolmányMéret
PDF ikon 2010 évi Közhasznúsági jelentés.pdf896.15 KB
2024. június 14. Vazul napja van

e-Papír

Naptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
 
March 2011