Segélyhívások

107

105

104

 

112

MI A TEENDŐ SÚLYOS IPARI BALESET ESETÉN?

Jelenlegi hely

Címlap

Ősi község Települési Értéktár

Nyomtatóbarát változatEmail

Tisztelt Lakosaink!

 

Önkormányzatunk tervei közt szerepel Települési Értéktár létrehozása, melyet azért tart fontosnak, hogy gyermekeink, unokáink számára méltó módon megőrizhessük, s tovább adhassuk értékeinket.

Annak érdekében, hogy el tudjuk kezdeni ezt a munkát, a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatósága munkatársainak segítségével beszélgető estet szerveztünk a tavalyi év márciusában. A jó hangulatú délutánon a résztvevők aktív részvételével nagyon jó alapot tudtuk megteremteni Értéktárunknak, mit is jelent ez a jelenlevőknek, számukra, mik is lehetnek a helyi értékek. A programsorozat három rendezvényből épült fel; két beszélgetős est, s egy „Települési Értéknap” elnevezésű programból, melyen bemutathatjuk a beszélgetések során felmerült értékeinket. Azonban a pandémiás helyzet miatt már a második beszélgetős estet sem tudtuk megszervezni, csak online módon, s reméltük, hogy az Értéktár napot – melyre nagyon készültünk, terveztük – megszervezhetjük, s lebonyolíthatjuk rendezvényünket. Sajnos azonban a járványügyi helyzetre tekintettel ez nem jöhet, jöhetett létre. Az értéktár napot így az alábbi kisfilmmel szeretnénk pótolni, melyet Települési Kincsestárnak neveztünk el. A kisfilmben igyekeztünk településünket, értékeinket, kincseinket – a teljesség igénye nélkül – bemutatni. Fogadják és nézzék szeretettel!

A kisfilm és a programsorozat a „Hálózatépítés az élő néphagyományért – közösségfejlesztés és tudásbővítés megvalósítása a civil társadalom bevonásával a határon átnyúló kulturális kapcsolatok erősítésén keresztül” című, a Nemzeti Művelődési Intézet által elnyert pályázat, a Közösségi értékfeltárás a Kárpát-medencében projekt keretében valósult meg.

Ezúton is köszönjük a lehetőséget a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatósága munkatársainak, Bánkutiné Mihalcsik Márta, módszertani referensnek, a kisfilm forgatásában nyújtott segítségért Hoffner Tibornak, s a videó elkészítéséért Göntér Eszternek.

2024. június 16. Jusztin napja van

e-Papír

Naptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
April 2021