Segélyhívások

107

105

104

 

112

MI A TEENDŐ SÚLYOS IPARI BALESET ESETÉN?

Jelenlegi hely

Címlap

Mozgóurna igényléssel kapcsolatos kérelem

Nyomtatóbarát változatEmail

Mozgóurna igényléssel kapcsolatos kérelem

 

A választópolgár kérheti a választási irodától, hogy

- szavazata leadásához mozgóurnát biztosítson az általa megjelölt címre;

- a korábbi kérelmében megjelölttől eltérő címre biztosítsa a mozgóurnás szavazást;

- törölje mozgóurna iránti igényét, mert a szavazóhelyiségben szeretné leadni szavazatát.

 

Mozgóurna iránti kérelemnek legkésőbb 2014. április 4-én 16.00 óráig kell megérkeznie ahhoz a helyi választási irodához, melynek névjegyzékében a választópolgár szerepel, vagy 2014. április 6-án, legkésőbb 15.00 óráig kell megérkeznie a szavazatszámláló bizottsághoz.

 

A papír alapú formanyomtatvány a tájékoztató melléklete.

 

A mozgóurna igénylést indokolni kell. Mozgóurnát az a választópolgár kérhet, aki mozgásában egészségi állapota, fogyatékossága vagy fogvatartása miatt gátolt.

Az átjelentkezéssel szavazó választópolgár a mozgóurna iránti kérelemben a település területén lévő tartózkodási helyet jelölhet meg, ahova a mozgóurna kivitelét kéri.

 

Mozgóurna igényléssel kapcsolatos kérelem

A mozgóurna iránti kérelemnek tartalmaznia kell a választópolgár személyes adatait, és ha a lakcímétől eltérő helyre kéri a mozgóurnát, azt a helyet, ahova a mozgóurna kivitelét kéri. A mozgóurna igénylésben indoklásnak is szerepelnie kell.

 

A Nemzeti Választási Iroda honlapján (www.valasztas.hu) lehetőség van elektronikus úton mozgóurna iránti kérelmet benyújtani, amely az alábbi címen érhető el:

https://kerelem.valasztas.hu/vareg/NevjegyzekbeVeteliKerelem.xhtml?ftipus=3

A honlapról indítva a kérelem ügyfélkapun keresztül és ügyfélkapuval nem rendelkezők számára is benyújtható elektronikus formában.

 

A kérelem módosítása

A mozgóurna iránti kérelem módosítható. A módosítás során a mozgóurna kiszállítása a nyilvántartásban szereplő lakcímre vagy a kérelemben megadott új címre kérhető.

 

Törlés

A mozgóurna iránti korábbi kérelem visszavonható. Visszavonása esetén a választópolgár a lakcíme szerinti szavazóhelyiségben szavazhat.

 

Elérhetőségi mód választása

Lehetőség van megadni azokat az elérhetőségi adatokat, ahova a választási iroda döntéséről szóló értesítés megküldését kéri. Egyszerre több elérhetőségi adat is megadható. Bejelentett lakóhely címére akkor is megküldi a választási iroda az értesítést, ha a választópolgár nem azt jelöli meg értesítési címeként.

 

2024. június 16. Jusztin napja van

e-Papír

Naptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
March 2014