Segélyhívások

107

105

104

 

112

MI A TEENDŐ SÚLYOS IPARI BALESET ESETÉN?

Jelenlegi hely

Címlap

Átjelentkezéssel történő szavazással kapcsolatos kérelem

Nyomtatóbarát változatEmail

Átjelentkezéssel történő szavazással kapcsolatos kérelem

Átjelentkezéssel az a választópolgár szavazhat, aki a szavazás napján Magyarország területén, de a magyarországi lakcíme szerinti szavazókörtől eltérő helyen tartózkodik. Az átjelentkezéssel a választópolgár a lakcíme szerinti országgyűlési egyéni választókerület szavazólapján szavazhat.

Az átjelentkezésre irányuló kérelemnek a választás kitűzését követően, legkésőbb a szavazást megelőző második napon, azaz 2014. április 4-én, pénteken 16 óráig kell megérkeznie a lakcím szerinti helyi választási irodához.

A helyi választási iroda a kérelem alapján a választópolgárt törli a lakcíme szerinti szavazókör névjegyzékéből, egyidejűleg felveszi azon településnek a települési szintű lakóhellyel rendelkező választópolgárok számára kijelölt szavazókörének névjegyzékébe, ahol a választópolgár szavazni kíván. Az egy szavazókörös településen értelemszerűen nincs kijelölt szavazókör, ott az egyetlen szavazókör névjegyzékébe kell felvenni az átjelentkező választópolgárt.

 

A papír alapú átjelentkezési kérelmet az alábbi linkre kattintva érheti el:

http://valasztas.hu/hu/ovi/content/14m_kerelem_atjelentkezes.pdf

 

A Nemzeti Választási Iroda honlapján (www.valasztas.hu) lehetőség van elektronikus úton is kérni az átjelentkezést, mely az alábbi linken érhető el:

https://kerelem.valasztas.hu/vareg/OrszaggyulesiValasztasok.xhtml?ftipus=3

 

Az átjelentkezés annak lehetőségét is biztosítja, hogy egy mozgásában korlátozott választópolgár akkor is szavazhasson, ha nem otthon, hanem például kórházban tartózkodik, amely akár ugyanazon településen, de a lakcímétől eltérő szavazókör területén fekszik. Ebben az esetben a lakcíme szerinti szavazókör szavazatszámláló bizottságától nem kérhet mozgóurnát, hiszen azt a szavazatszámláló bizottság csak a szavazókör területén belül viheti ki. Ha azonban a választópolgár átjelentkezési kérelmet nyújt be ugyanazon településre, ahol lakik, átkerül a település e célra kijelölt szavazókörének szavazóköri névjegyzékébe, és a kijelölt szavazókör szavazatszámláló bizottságától már kérheti, hogy mozgóurnával keresse fel, bárhol is tartózkodik a településen.

 

A választópolgár a szavazást megelőző második napon 16 óráig, azaz 2014. április 4-én, pénteken 16 óráig kérheti visszavételét a lakcíme szerinti szavazóköri névjegyzékbe.

 

2024. június 16. Jusztin napja van

e-Papír

Naptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
March 2014