Segélyhívások

107

105

104

 

112

MI A TEENDŐ SÚLYOS IPARI BALESET ESETÉN?

Jelenlegi hely

Címlap » Havi archívum

augusztus 2011

SÉD-NÁDOR KÁRMENTESÍTÉS!

Séd-Nádor vízfolyás kármentesítése - Természetmegújító program

Háziorvosi helyettesítés

Értesítjük a község lakosságát, hogy dr. Várkonyi Zoltán háziorvos 2011. augusztus 1-től augusztus 12-ig szabadságát tölti.
Ebben az időben a háziorvosi teendőket dr. Szalay Marianna háziorvos látja el.

A rendelési idő 2011. augusztus 1-től augusztus 12-ig az alábbiak szerint módosul:

Hétfő:              9.00 – 11.00
Kedd – Péntek        12.00 – 14.00

Dr. Szalay Mariann rendelési időn kívül 8.00 – 16.00 óra között, rendkívüli esetben hívható a 06-30-539-7822 telefonszámon.

Lakossági tájékoztató!

Mi a teendő súlyos ipari baleset esetén?

Örökbefogadott falu

Ősi - Társadalmi munkában gondozták a nyáron elhivatott helyi lakosok a község zöldterületeit, ugyanis az adósságrendezési eljárás alatt álló település önkormányzatának erre nem volt pénze.


- Ha a békesség, ami a faluban most tapasztalható, szaktudással és összefogással is társul, akkor a nehézségeket nem csupán túlélni lehet, hanem akár fejlődni is. Ősiben az adósságrendezés béklyója mellett a lakosság bevonásával egész nyáron át rendben tartottuk a közterületeket, amelyre másképp nem lett volna lehetőségünk - mondta a közelmúltban tartott falunapok megnyitóünnepségén Kotzó László polgármestermester.

 

Ahogy arról lapunk hasábjain is beszámoltunk, a község képviselőtestülete a költségvetésből egyre nehezebben finanszírozható hiteltartozások miatt 2010 végén döntött úgy, hogy adósságrendezési eljárást kezdeményez. Enne folyományaként a közmunka-programra sem tudtak pályázni, új embereket pedig a zárolt vagyon miatt nem tudtak alkalmazni a település közterületeinek gondozására.

 

Kotzó László polgármester az orvosi rendelő előtti területet gondozó Tompa László és Erdélyi Vilmos társaságában. Lelkes a lakosság (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Kotzó László polgármester az orvosi rendelő előtti területet gondozó Tompa László és Erdélyi Vilmos társaságában. Lelkes a lakosság (Fotó: Szabó Péter Dániel)

 

- Végső ötletként meghirdettük a helyi újságban, hogy örökbefogadásra kínáljuk a parkokat, közöket, ligeteket. Szerencsénk, hogy segítőkész emberek élnek Ősiben, így mind a 17 terület hamar nevelőszülőre talált - mondja a község első embere.

 

A lelkes helyiek időt és energiát nem kímélve gondozták a rájuk bízott részeket. Öntöztek, füvet nyírtak, s ha kellett gazoltak. - Emellett az emberek, látva a többi falubeli serénykedését, a saját portájukat is gyönyörűen ápolták, így az Ősibe érkezők azt hihették, hogy egy gazdag, kertészeket is foglalkoztató településre jöttek, pedig mindez a civil összefogás révén valósult meg csupán - jegyzi meg Kotzó László.

 

Visszaélni semmiképp sem szeretne az önkormányzat az Ősiben élő emberek jóindulatával, segítőkészségével, ezért az adósságrendezési eljárás végeztével, például a közmunka program révén, maga oldja majd meg a zölterületek gondozását, tisztán tartását, hangsúlyozta kérdésünkre Kotzó László polgármester.

2024. április 25. Márk napja van

e-Papír

Naptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
April 2024